Vi söker dig om har erfarenhet av att arbeta med digitalt lärande. Lärportalen administreras regionalt av Lärportalsteamet inom VGR Akademin. På varje förvaltning eller bolag inom Västra Götalandsregionen finns en utsedd Administratör/Systemspecialist som arbetar övergripande med förvaltningens samordning och tilldelning av roller och behörigheter i Lärportalen. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer Systemspecialisten ha centralt ansvar för detta.
Inom HR pågår arbete med att utveckla processen för digitalt lärande och Systemspecialistens uppdrag kommer till en början att vara att sätta sin egen roll på kartan. Det kommer göras genom ett nära samarbete med HR-strategisk avdelning och Lärportalsteamet på VGR-akademin. I uppdraget ingår att fånga upp behov, samla in information och bygga nätverk. Målet är att skapa support på Sahlgrenska för de cirka 60–90 verksamhetsadministratörer och producenter som finns lokalt på olika verksamhetsområden på sjukhuset.
Tjänsten är organiserad under HR och placerad på HR-servicecenter.
Om tjänsten
Vara kommunikationskanal mellan Sahlgrenska och det regionala Lärportalsteamet på VGR-akademin.
Sprida kunskap om Lärportalen genom fortlöpande nyheter, förtydliga systemroller, information på intranätet.
Fånga upp önskemål från verksamhetsadministratörer och producenter i form av funktionsförändringar.
Samordna arbetssätt, utbilda, informera, stödja verksamhetsadministratörer och samverka med producenter.
Följa upp införandet av den lokala supportfunktionen på förvaltningen och lyfta eventuella problem till det regionala Lärportalsteamet.
Bygga och förvalta lokal systemstruktur och lokal behörighetstilldelning, administrera behörigheter, ta ut rapporter, testa och kvalitetssäkra utbildningar.
Samordna och administrera Sahlgrenskas kompetensutvecklingsportfölj i Lärportalen vilket bland annat innebär att skapa struktur i Lärportalen utifrån Sahlgrenskas behov samt att skapa och kravställa målgrupper.
Vem söker vi?
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av arbete med digitalt lärande/Learning Management System (LMS) och som har mångårig erfarenhet av att service, support och utvecklingsarbete. Erfarenhet från projektledning är meriterande.
Du ärt en skicklig systemspecialist och duktig på att kartlägga, analysera och bygga nätverk och har mycket god förmåga att driva och utveckla samarbeten. Du är pedagogisk och tålmodig och är van att arbeta processinriktat. Du har lätt för att initiera förbättringsarbeten och bidrar gärna med omvärldsbevakning och erfarenheter från de nätverk du ingår i.
Vem trivs hos oss?
För uppdraget behöver du ha en relevant utbildning på högskolenivå alternativt på annan för uppdraget lämplig eftergymnasial nivå. Du har en kombination av yrkeserfarenhet inom lärande/utveckling och egen hög teknisk/digital förståelse och kompetens. För tjänsten behövs även goda kunskaper i svenska och engelska språket samt i Officepaketet.
Om du vill möjliggöra digital utveckling och lärande och ser samarbeten som en självklarhet för att nå bästa möjliga resultat då kan du vara den vi söker!
Vid anställning ser vi till personlig lämplighet. Läs mer om tjänsten och ansök här.