Aspekt

Råd och Tips

Adepter får råd av mentorer för att hitta jobb

Publicerad

Akavia erbjuder medlemmar att gå ett mentorprogram. Men hur nöjda är de adepter som går programmet egentligen? Akavia Aspekt fick en pratstund med två av de som deltagit i mentorprogrammet som adepter.

Två gånger per år körs Akavias mentorprogram för invandrade akademiker. För UX-designern Shivan Cheikhi gav programmet utdelning i form av ett jobb redan innan mentorprogrammet var slut.

– Jag fick en mentor som jobbade i samma yrke. Branschen är ny, ganska speciell och avancerad, så det kan vara svårt att komma in som en nyexaminerad. Tack vare min mentor fick jag jobb 1,5 månader efter början av programmet, säger Shivan Cheikhi.

porträtt ung man mörkhårig blå tröja

Shivan Cheikhi.

Mentorn Ebba Andersson Nording, UX designer på Sigma, tonar ned sin betydelse. 

– Han gjorde ett väldigt bra jobb själv. Jag tipsade egentligen bara om honom. Det var en lång rekryteringsprocess med intervjuer och ett case, säger hon.

Shivan Cheikhi frågade om hon skulle vilja rekommendera honom till sitt företag.

– Det var 4-5 intervjuer och ett designcase som skulle presenteras online. Jag fick rådet av min mentor att det viktiga inte var en fin webbsida, utan att jag kunde beskriva processen. Det var avgörande för att få jobbet.

Shivan Cheikhi började sitt mentorprogram i februari i år. 

Anna Borgström Korba startade mentorprogrammet hösten 2020 parallellt med andra aktiviteter. Det var inte mentorprogrammet som gav henne jobb, men det hjälpte till. Idag arbetar hon på Swedbank via bemanningsföretaget TNG.

– Man måste vara öppen och prova alla varianter. Jag har jobbat som handläggare på tjeckiska ambassaden, varit underwriter på EKN och controller på föreningen Vetenskap och allmänhet med ansvar för uppföljning av EU-finansierade projekt. Jag sökte jobb bland annat via TNG.

Hennes tanke var att hitta jobb inom departementsvärlden där hon skulle kunna få utlopp för sina kunskaper om internationella relationer och EU:s handelspolitik.

– Min mentor jag hade via Akavia jobbade på ett departementet och hade erfarenhet om vilka jobb som skulle kunna passa för mig. Jag fick tips om vilka myndigheter som anställer äldre. Jag är 47 år, så det var jättebra.

– Min mentor orkade peppa. Jag fick tips om vad jag skulle trycka på i cv:et, som att jag kunde vara lite tydligare med mina mål. Det var skönt att få stöd. 

Adepternas råd kring att skaffa en mentor:

  • Sök inte bara lediga jobb. Kontakta de företag där du anser att du kan erbjuda förbättringar av deras tjänster. Visa hur taggad du är för att lära dig mer.
  • Förbered dig väl vid jobbansökningar.
  • Ändra i din programplan efter vad adept och mentor anser är viktigt.
  • Kör flera spår parallellt. Var öppen och prova alla varianter. Stäng inte ute några arbetsgivare.

 

Mentorn Ebba Andersson Nordins bästa tips 

  • Var inlyssnande och flexibel.
  • Var stöttande, ge råd och pepp.
  • Ge tips om hur man kan nätverka, presentera sig på en anställningsintervju, uppdatera portfolion och behålla lugnet i en intervjusituation.
  • Var generös och dela med dig av dina kontakter.
  • Ha en plan, men var flexibel.