Aspekt

Råd och Tips

Min nya chef styr med härskarteknik – vad ska jag göra?

Publicerad

Du har bytt jobb, men din nya chef styr med härskartekniker. Vad ska du göra? Förhandlare/rådgivare Anna Westling ger råd i en utmanande medlemssituation.

Fråga:
Jag tillträdde min tjänst som förvaltningschef i en mindre kommun nyligen. Den person som rekryterade mig slutade tätt inpå att jag började min tjänst. Vi har hunnit få en ny chef, men jag upplever att kommunikationen mellan oss inte fungerar.

Flera av mina kollegor upplever att chefen använder sig av klassiska härskartekniker. Även om jag är en erfaren chef har jag börjat tvivla på min förmåga och det har också påverkat mitt mående.

Vad ska jag göra? 

porträtt kvinna medelålder lockigt hår blå blus Anna Westling
Anna Westling.

Svar: Tack för din fråga. Inte helt optimalt att den chef som rekryterade dig fick sluta så kort efter det att du hade blivit anställd och framför allt att samarbetet med den nye/nya chefen inte fungerar. Två månader är en relativ kort tid och ni har ännu inte riktigt lärt känna varandra.

Det du beskriver rörande samarbetet låter inte lovande. Mitt råd till dig är fortsätta vara professionell gentemot din chef och fortsätt att arbeta med att få samarbetet att fungera.

Samtidigt måste jag uppmana dig att fundera på att söka dig vidare utanför kommunen. Anledningen till mitt råd är att det är vanligt att en ny chef själv vill anställa sina närmaste medarbetare. Det är ingen regel, men som sagt, inte helt ovanligt. Därför är det bättre att vara beredd på att söka sig vidare innan du ställs inför fullbordat faktum. I den processen passar jag på att tipsa dig om de karriärtjänster som Akavia erbjuder sina medlemmar.

Skulle det vara så illa att din anställning är i fara är det viktigt att du genast kontaktar Akavias arbetsrättsliga rådgivning. Genom att göra det kan Akavia stödja dig på det sätt som gagnar dig bäst. Självklart är du välkommen att höra av dig innan det uppstår ett skarpt läge så att du kan få rådgivning i situationen.