Så nätverkar juriststudenter: ”Börjar redan under första terminen”

Skaffa dig en bild av arbetsmarknaden, knyt kontakter och få nys om olika tjänster. För juriststudenter arrangeras en strid ström av nätverksevent. ”Mitt huvudtips är att man ska våga gå fram. Det kan kännas läskigt att prata med en delägare på en byrå, men de är ofta tillmötesgående och snälla”, säger juriststudenten Marija Gorlova.

Så nätverkar personalvetare: ”Jag försökte gå på så många event som möjligt”

Arbetsmarknadsevent kan ge en matnyttig inblick i karriärmöjligheterna för blivande personalvetare. Eventen kan också vara ett steg på vägen till extrajobb under skolåren. ”Som student kan det vara värdefullt att komma ut ur sin comfort zone och besöka åtminstone något större arbetsmarknadsevent”, säger personalvetarstudenten Liv Roel.

Nätverkande för samhällsvetarstudenter: ”Ska inte kännas forcerat”

Skaffa dig en bild av arbetsmarknaden, knyt kontakter och få nys om olika tjänster. Louise Missirliu tipsar om nätverksmöjligheter för samhällsvetarstudenter. Ett viktigt event vid Uppsala universitet är ungdomsförbundsdebatten. ”Då träffar man många studenter från andra föreningar och kan bygga ett nätverk för framtiden”, säger hon.

Så bygger ekonomstudenter effektiva nätverk

Nätverksträffar och ideellt arbete i studentföreningar kan vara mycket värdefullt på sikt. Samtidigt som det kan vara socialt och trevligt.

Generella råd för dig som vill skapa nätverk under studietiden

Gå på mässor, workshops och företagspresentationer, mingla och lär känna andra studenter. Eller varför inte engagera dig i en studentförening?
Det handlar om att bygga upp ditt nätverk – och lägga grunden till drömjobbet.

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.