Bland nio finalister från sex olika universitet utsågs slutligen Ebba Beskow från Stockholms universitet till årets skattejuriststudent i den svenska deltävling i EY Young Tax Professional Of The Year, som avgjordes den 6 april i Stockholm. Hon får därmed representera Sverige i den internationella finalen som avgörs i december.

Juryn, som i år bestod av Erik Knijnenburg, Global Head of Tax & TP på H&M och Annika Bremer, Head of Tax, DHL Nordic samt två partner inom skatt från EY motiverar sitt val på följande sätt:

”Med en tydlig känsla för laget och en smittande energi, en förmåga att göra det komplicerade förståeligt, dessutom presenterat på ett förtroendeingivande sätt, har hon visat att hon är årets Young Tax Professional of the Year 2022”.

Ebba Beskow- Det känns jättekul. Det har varit en intensiv dag men också väldigt roligt, säger Ebba Beskow.

På andra plats kom Hampus Peterson som studerar vid Lunds universitet och på tredje plats kom Johan Winblad från Handelshögskolan i Göteborg.

Årets tävlande har utsetts efter en rekryteringsprocess med tester och intervjuer. De nio finalisterna studerar på universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm, Linköping och Umeå samt Handelshögskolan i Göteborg. Finalisterna bjöds in till EY:s Stockholmskontor och där fick de ett skatterättsligt case med inslag av både svensk och internationell skatterätt. Caset löstes i mindre grupper och i slutet av dagen presenterades lösningen för en jury.

EY startade Young Tax Professional Of The Year 2010 för att uppmärksamma och utveckla nästa generation skatterådgivare. Sedan 2012 har tävlingen genomförts i Sverige. Tävlingen vänder sig till studenter som är intresserade av skatterätt och är i slutet av sin utbildning.

Foto EYVinnartrion från vänster: Tredje pris gick till Johan Winblad från Handelshögskolan i Göteborg. Vinnaren Ebba Beskow från Stockholms universitet och andrapristagaren Hampus Peterson från Lunds universitet. 

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.