Vid Seros Megakonferens i Halmstad sista helgen i november, hölls även Seros årsmöte med val av ny styrelse för 2022. Det var en del arbete att få ihop en komplett styrelse, vilket kan bero på att engagemanget sjunkit något under pandemin och all distansundervisning. Men under konferensen tillkom flera kandidater.

– I slutet av mötet hade Sero lyckats få ihop en nästintill fullsatt styrelse, sakrevisorer samt valberedning för 2022. Styrelsen och valberedningen för 2021 samt medlemsföreningarna är mycket nöjda med utfallet, säger Ludvig Löfgren, ledamot i den avgående styrelsen.

Strax före jul hade de sista vakanserna fyllts och en komplett styrelse kunde presenteras. Ny ordförande är Johannes Larsson. Till vardags pluggar han industriell ekonomi vid Blekinge tekniska högskola, där han även varit vice ordförande i studentföreningen Eken. Men hans engagemang i utbildningsfrågor började redan i elevrådet i högstadiet och har följt honom genom hela studietiden. Och det är just engagemang som står högst på dagordningen.

Läs också: De vann SM i ekonomi 2022

Johannes Larsson.– Det viktiga nu är att få upp engagemanget igen efter pandemin, säger Johannes Larsson. Att återgå till det vanliga med fysiska möten och konferenser. Vi måste plocka upp människor igen och synas mer utåt.

För Johannes Larsson är det viktigt att studenter kan träffas och ha kul. Det är så engagemang i utbildningsfrågor och föreningsverksamhet skapas.

– Mycket av mänsklig kommunikation ligger i att se någons ansikte, kroppsspråk och att dela humor. Vår uppgift är att hjälpa medlemsföreningarna, och nu är det extra viktigt att ge stöd i studiesociala frågor.

Läs också: Hon vann SM för skattejuriststudenter

Sero Styrelsen 2022.

Andra projekt som Sero driver är SM i ekonomi som förhoppningsvis ska hållas som fysiskt möte i vår.

– Vi planerar för ett fysiskt evenemang, men har en digital plan b, om situationen kräver det. Vinnarna kan sen tävla i det nordiska mästerskapet som hålls i Helsingfors under hösten.

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.

 

Sero har en mängd samarbetspartners, bland andra Akavia, som bidrar med nätverk, stöd och kompetens.

– Det är viktigt för oss att visa våra partners att studenterna är engagerade, avslutar Johannes Larsson.

Läs också: Svenska mästare i ekonomi 2021

Axel Klofsten, studentrekryterare på Akavia, deltog i 2021 års Megakonferens:

– Megakonferensen 2021 var ett inspirerande evenemang som möjliggjorde ett viktigt möte mellan de olika ekonomiska föreningarna samt med oss utvecklingspartners. Det fysiska mötet gav deltagarna en efterlängtad plattform för nätverkande.

Seros styrelse 2022

Johannes Larsson – Ordförande
Ida Hamrin – Vice ordförande
Maja Hagman – Ekonomi
Annie Åkesson – Näringsliv
Nalu Sigurdh – Näringsliv
Sofia Pernbrink – Marknadsföring
Anne Dillström – Art Director
Linnea Ekberg – Utbildningsansvarig