Aspekt

Ledarskap

Handelshögskoleprogram topp tio i världen

Publicerad

Executiveprogrammet vid Handelshögskolan i Stockholm tar sig för första gången in på topp tio i Financial Times årliga rankning.

Det är Stockholms Handelshögskolas SSE Executive Education-program som klättrat från en sjuttondeplats till tionde i Financial Times topplista över olika ekonomiutbildningar.

– Jag är oerhört stolt över att vi tagit ett så betydande kliv uppåt i Financial Times prestigefyllda rankning. Det är ett kvitto på att vi, trots de extrema utmaningarna som pandemin innebar för vår typ av verksamhet, fortsatt leverera utbildningar av högsta kvalitet och som uppskattas av våra kunder, säger Katarina Hägg, vd för SSE Executive Education.

Tiondeplatsen för Handelshögskolan i Stockholm innebar även att den blev nordisk mästare. Först på  plats 26 kom nästa nordiska lärosäte: Norges Handelshögskola och på plats 46 plats hittar vi finska Aalto Universitetet.

– Vi är extra stolta över att vara stora i Norden. Vi må vara små som länder men vi gör ett stort avtryck i världen, säger Katarina Hägg.

I årets rankning jämfördes 65 skolor över hela världen. Överst placerade sig HEC Paris. På andra plats kom schweiziska  IMD Business School följd av IESE Business School. Efterfrågan på executiva utbildningar har ökat i takt med att pandemin klingar av.

- Efterfrågan ökar markant, säger Anne-Valérie Corboz som arbetar med HEC Paris executiva utbildningar, i en intervju i Financial Times. Det har kommit många förfrågningar efter ett tvåårigt stopp, särskilt från seniora ledningsgrupper som inte haft möjlighet att träffas och diskutera nya sätt att utföra och organisera arbetet för att kunna förhålla sig till krav och förväntningar från generation Z.

En rundfrågning Financial Times gjort bland företags inköpare av högre utbildningar visar ett liknande mönster då majoriteten räknar med att utbildningsbudgeten kommer att öka. Det gäller framför allt kurser inom ledarskap, mångfald och inkludering och digitalisering.

Hela Financial Times topplista finns här:

 

 

Publicerad