Det nya stipendiet har uppstått genom ett samarbete mellan Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och Göteborgsposten. Syftet är att stärka det västsvenska näringslivets långsiktiga innovations- och konkurrenskraft, skriver de båda organisationerna i ett pressmeddelande.

För att komma i fråga för stipendiet finns en del formella krav, men framför allt ska stipendiaten kunna bidra till en positiv utveckling för sin organisation och Västsverige.

Executive MBA-programmet vid Handelshögskolan i Göteborg är en engelskspråkig ledarutbildning som ges på deltid under 21 månader. Kostnaden för utbildningen, 465 000 kronor, betalas av normalt av deltagarnas arbetsgivare. Men i och med stipendiet hoppas man att fler ska kunna gå utbildningen.

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.

 

- Stipendiet bidrar till en breddad rekrytering till programmet, säger Per Cramér, rektor, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Därmed kan mångfalden i gruppen utökas ytterligare vilket gagnar utbildningens kvalitet.

GP:s marknadschef Josefin Meyer ger följande förklaring till varför tidningen investerar i Executive MBA-kandidater:

GP vill bidra till det västsvenska näringslivets innovations- och konkurrenskraft. Med utbildning kan människor utvecklas som individer och ledare och därmed stärka sin organisation. Vi arbetar varje dag med att förse våra läsare med information om och förståelse för vad som händer i samhället och världen. God omvärldsbevakning och bra utbildning är båda viktiga förutsättningar för att stärka ett kunskapsorienterat samhälle.

Om stipendiet

För att kunna bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande Bachelor, minst tre års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska samt att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen.

Juryn består av GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist, GP:s marknadschef Josefin Meyer, Handelshögskolans dekan Per Cramér samt från GU ExEd: VD Håkan Ericson och affärsutvecklingschef Peter Salomonsson.

Senast den 20 juni vill Göteborgsposten ha in stipendieansökningar till årets kurs som startar den 7 oktober.