Bara efter fyra månader kan Sepehr Khanmohammadi checka av de mål han ville nå som utbytesstudent. Han ville lära sig tala franska, lära känna människor från hela världen och komma in i den franska kulturen.

– Jag har inte riktigt bestämt min karriärväg efter examen, men jag funderar på att jobba mot Frankrike så det här öppnar upp en karriärväg, säger han.

Sepehr Khanmohammadi är civilekonomstudent som nu läser sitt tredje år i Grenoble. Eftersom programmet har internationell inriktning ingår möjligheten att läsa ett år utomlands. Grenoble var hans förstahandsval.

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.

– Jag valde att söka hit bland annat för att staden har ett så bra geografiskt läge, men också för att det är en studentstad.

Läs också: Så pluggar du utomlands - expertens tips

Nu står han inför en tuff vecka, full med tentor. Studietempot är annorlunda i Frankrike.

– I Sverige läser vi en kurs i taget och tentar av den. Här läser vi sex kurser samtidigt och tentar av alla under samma vecka.

Sepehr Khanmohammadi rekommenderar andra studenter att ta ett års studier utomlands.

– Det ger perspektiv som jag tror är viktiga. Man får se hur andra lever utanför Skandinavien.

Läs också: Hans roll är att få upp studenternas frågor på agendan

Sepehr Khanmohammadi rekommenderar studenter som vill plugga utomlands att starta tidigt med att leta efter bostad – och att ta hjälp av någon som kan det lokala språket, i hans fall franska.

– Det är långt mer administrativt arbete än jag trodde, säger han.