När Inger Nordin skulle gå i pension efter ett hektiskt yrkesliv som bland annat storkundssäljare, marknadschef och projektledare var det aldrig ett alternativ att ta det lugnt och bara njuta av livet.

Min svåger sade ta det lugnt, koppla av, att vara i hetluften är inget syfte. Men jag visste att jag hade mycket kvar att ge. Jag vill göra skillnad i människors liv, säger Inger Nordin.

Inger Nordin är idag 70 år. I somras kom hon med sin första bok The Power of You2 – Create Your Power Path of Success (Personally & Professionally), som finns att köpa bla på Amazon. I december har hon medverkat med ett kapital i en ny bok (Tap Into Your Power), som lanseras i januari.

Läs också: Kunskapslyft efter pensioneringen

Jag har fått vara med om så många inspirerande upplevelser sedan jag gick i pension från mitt tidigare yrkesliv. Jag är med i poddar och har blivit intervjuad i Global Woman Magazine. Det är jättekul nu.

Det är faktiskt roligare nu än tidigare, slår hon fast.

Tänk till och gör saker du tycker är kul. Det krävs självledarskap, att kunna fundera ut hur man gör saker på bästa sätt och bygga där man står samt veta varför man vill göra någonting nytt. 

För att finansiera sitt nya liv, tvekade hon inte att sälja bilen. 

Det har gått bra tack vare pension och att jag hållit på med investeringar och trading.

Hon har gjort mycket i arbetslivet som hon har nytta av nu. 

Jag har jobbat mycket med sälj på större företag bl a som kund- och marknadsansvarig, chef och projektledare. Jag har jobbat på bolag som blivit uppköpta i flera omgångar och gjort många karriärbyten. I allt jag gjort har jag fungerat som en brygga mellan it och verksamhet.

Läs också: Maxat liv som tidig pensionär

Precis innan pensioneringen jobbade Inger Nordin på ett startupbolag.

Jag har varit med om mycket. När jag fyllt 65 började jag en ny resa i personlig utveckling. Det som kickade igång mig var tredagarskursen Millionaire Mind Intensive, från Success Resources, 2017.  Sedan dess har jag fokuserat på hur jag kan bli finansiellt oberoende, så att jag kan hjälpa familj och människor runt mig. 

Inger var bland annat på ett event i London, kallat Never Work Again, och detta inspirerade henne att dra igång ett företag i USA.

Jag lyssnade på en kille som pratade om hur man bygger företag i USA och hur man kan hjälpa människor som förlorat sina hem då de inte kunnat betala sina huslån. Jag utbildade mig inom fastighetsinvestering, byggde nätverk av mäklare och jurister i Florida, men det var svårare att hålla på med detta på distans än jag trodde och så kom 2020. 

Parallellt fick hon en ny företagsidé att ta tag i. 

Under mina kurser hade jag kommit till insikten att personlig utveckling måste gå hand i hand med företagsutveckling och byggde fyra workshops på cirka fyra timmar var, som också blivit utgångspunkten för min bok. Den första workshopen, som skulle gått av stapeln i februari 2020 blev inställd på grund av corona. Lösningen blev att bli digital.    

Bli medlem i Akavia

Akavia är förbundet för dig som är akademiker. Genom oss får du råd och stöd genom hela arbetslivet. Akavia ger dig full utväxling på din karriär. Läs mer om vad du får som medlem.

Ämnena för de fyra workshopen är: Science of the Mind, Self Leadership, Sales, Social Media. 

Jag vill ha ett helhetskoncept för life & business coaching kombinerat med mentorskap. Då det inte gick att hålla kurserna fysiskt gick jag en fortsättningskurs i att skriva en bok, tog  mina fyra workshops som bas, min resa från jobbvärlden och lade till de två kapitlen Create Your Own Economy and Your health is the basis for everything. Boken släpptes i juni 2021.

Läs också: Nätverket mot ålderism  

BokDen egna boken The Power of You - Create a Power Path of Success trycks on demand. I Tap into your mind där Inger är medförfattare och skrivit kapitlet ”The hidden strength of vulnerability” är budskapet att man kan vara sårbar och ändå vinna, berättar hon. 

The Global Woman Club, med säte i London, ligger bakom den senaste boken. Jag har lärt känna mycket folk under mina kurser och är nu även med i Global Woman Club Accra för att få insikt i nya kulturer och vanor. Tack vare det kontaktnätet har jag kunnat hjälpa folk i Afrika att sälja i Nederländerna, att få pengar och fokusera rätt i miljöfrågor.

 Som Life & Business Coach vill jag hjälpa folk som råkat ut för chocker, inte riktigt vet vad de vill eller behöver få bort hangups runt ord (till exempel Money), etcetra. Jag har fått min utbildning via Advanced Coaching & Leadership Center samt kombinerat detta med vad jag varit med om själv - saker i mitt inre. Jag har kunnat hjälpa andra för att jag känt det i mitt hjärta och kan relatera. 

Vilket är ditt huvudbudskap och bästa tips?

Jag vill dela med mig. Jag är författare, talare och livs- och affärscoach. Jag har grundat IN Life Amplification för det. Alla har erfarenheter att dela med sig av. Det är aldrig för sent att starta på nytt. Jag gjorde det vid 65. Vilken är din ursäkt för att inte göra det?

Nu ska Inger Nordin flytta sina workshops online. I skrivande stund kör hon bokstudien The Science of Getting Rich online där hon går igenom ett kapitel i veckan från boken av Wallace D Wattles samt är med i ännu en bok.       

Hur hittade du alla kurser? De var väl ganska dyra?

Jag blev erbjuden att gå Millionaire Mind Intensive gratis och sedan kom jag i kontakt med de flesta av de övriga kurserna via detta. Sålde min bil för att finansiera Quantum Leap (5 kurser). Kursen inom processing for Advanced Coaching and Leadership Center sökte jag själv upp då jag träffat Ceil Stanford i Stockholm tidigare.

Tips för stimulans som pensionär

 • Fundera på vad du vill göra och gör det.
 • Säkra finansieringen, sälj bilen om det behövs.
 • Se till att du har kontroll på din ekonomi – vet var du står och vart du vill.
 • Investera ditt kapital och låt det växa.
 • Lär dig nytt varje dag, gå gärna även internationella kurser.
 • Knyt kontakter, underhåll befintligt och nytt nätverk 
 • Starta företag, ta hjälp av expertis vid behov.
 • Bygg ditt varumärke, skriv en bok, skaffa rekommendationer att visa upp .
 • Satsa digitalt, använd sociala medier och SEO.
 • Utvecklas genom att hjälpa andra, i deras affär, som mentor, stöd och brobyggare.  
 • Var tacksam för vad du har! Använd gärna en Gratitude Process morgon och kväll.
 • Ha kul! Skratta mycket och fira dina vinster – små som stora.