Tidningen för dig som är medlem i Akavia

Studieteknik

Tre studietips till dig som ska fortsätta plugga

Publicerad

Ska du fortsätta plugga i höst? Akavias studerandesektion svarar på tre frågor om studier och studieteknik.

Hur gör man när grupparbetet inte fungerar?

Sätt tidigt en plan och ha en dialog kring vilka krav ni har inom gruppen. Det kan du luta dig mot om arbetet inte fungerar. Våga berätta varför du upplever att det fungerar dåligt och ta hjälp av varandra. Men gör inte varandras uppgifter – det är inte rättvist mot någon. 

Läs också: Konsten att samarbeta med någon du ogillar

Jag är sugen på en förändring, men känner mig bunden på grund av studierna. Vad ska jag göra?

Nu vet vi inte hur läget ser ut i höst, men om det är möjligt: fundera på att ta en utbytes­termin. Det är en fantastisk möjlighet till förändring. Dessutom får du internationell erfarenhet, öva på språk, träffa människor från andra kulturer – och en tid att minnas för resten av livet. 

Jag och min skrivpartner, som skriver C-uppsats tillsammans, känner inte att vår handledare ger tillräckliga svar på våra frågor. Vad ska vi göra?

Ett sätt är att bara fortsätta ställa frågor till handledaren och be hen att förtydliga ännu mer. Ta hänsyn till kommentarerna och försök att justera arbetet efter feedbacken i bästa möjliga mån. 

Läs också: Studenterna kräver mer lärarledd tid

Bli studentmedlem

Du som pluggar kan bli medlem i Akavia. Som medlem får du ta del av de förmåner som omfattar studenter.  Medlemskapet är kostnadsfritt och du får hjälp att starta din framtid. Läs mer om Akavias studentmedlemskap här.

Publicerad