Aspekt

Lön

Löneförmåner – så bra är de

Publicerad

Synfelsbehandling, provrörsbefruktning och tjänstebil – eller varför inte så mycket mjölk du orkar bära? Det finns gott om guldkanter man kan förhandla sig till som anställd, men är det egentligen så bra? Jaime Aleite, förhandlare på Akavia, tipsar om vad som är viktigt att tänka på innan du ger dig ut på jakt efter löneförmåner.

Vi tar det från början: för din arbetsinsats hos en arbetsgivare får du varje månad lön utbetald till ditt konto. Tanken är att den ska kompensera dig för din arbetsinsats – men ibland kan du som arbetstagare tycka att det behövs lite mer, eller så vill arbetsgivaren ge dig lite extra guldkant för att stärka era band. Då kan det vara dags att förhandla om så kallade löneförmåner.

Anledningarna till att man får en löneförmån kan vara många, men generellt sett handlar det ofta om att företaget inte kan betala en högre kontant lön, men ändå vill vara en attraktiv arbetsgivare och visa god vilja.

– Om arbetsgivaren höjer din lön måste företaget också betala högre sociala avgifter, en kostnad man som anställd inte ser men som kan göra en löneförhöjning dyr för företaget. Då kan en förmån vara ett sätt att ge dig något extra, men utan att kostnaden för företaget blir så hög, säger Jaime Aleite, förhandlare med ansvar för lönefrågor på Akavia.

Vem som helst som har en anställning kan förhandla om att få löneförmåner, och väldigt mycket kan komma att klassas som en förmån.
– Jag läste en gång om en person som jobbade på en bondgård. Den personen hade som löneförmån att få ta med så mycket mjölk hem som han behövde varje dag. Kanske inte helt lyckat med tanke på att han var laktosintolerant.

Där kommer lärdom nummer ett in: alla råd om förmåner är generella, och bara för att en förmån passar din kollega behöver den inte passa dig.
– Därför är det jätteviktigt att faktiskt kolla upp vad som gäller för just dig innan du tackar ja eller nej till en förmån du erbjuds. 

medelålders man kostym mörkhårig ler

Jaime Aleite.

Foto: Angelica Lönnberg

En typisk situation där en förmån inte är fördelaktig per automatik är om du är ung och ny på arbetsmarknaden. Att då få ett erbjudande om att ta en lite lägre lön i utbyte mot olika förmåner som till exempel förmånsbil kan kännas lockande – men kan också slå tillbaka.

– Rent generellt skulle jag säga att i en sådan situation, där du håller på att etablera ditt vuxna liv, är det bättre att satsa på en högre lön. Du kanske behöver spara till en bostad eller bilda familj, och i det läget vill du hellre komma upp i lönenivåerna så att du kan få en bra grundtrygghet.

Även så kallad löneväxling, det vill säga att du avstår från en del av dina framtida löneökningar i utbyte mot högre inbetalningar till din tjänstepension, kan vara negativt
i vissa situationer.

– Det kan vara attraktivt om du har nått en viss lönenivå, men om din lön inte har nått upp till den nivå där du slutar tjäna in pengar till den allmänna pensionen kan det faktiskt minska din pension i stället. Då är ju inte förmånen så lyckad.

Vad kan man då egentligen få för förmåner? Svaret är att olika företag erbjuder olika saker, men många förmåner finns redan med om arbetsgivaren har ett kollektivavtal.

– Då är till exempel föräldralönetillägg redan med. Går du däremot till en arbetsgivare utan kollektivavtal behöver du fråga om de över huvud taget erbjuder förmåner, för det är ingen rättighet utan en möjlighet. 

Även om det går att googla sig till alla möjliga och omöjliga förmåner är det sällan en enskild arbetsgivare erbjuder hela spektrumet.

– Att erbjuda för många olika förmåner blir krångligt rent administrativt för företaget. Ofta finns det därför färdiga paket som inte är förhandlingsbara, eller så tillämpar man en extern portal där du upp till en viss summa kan välja förmåner som passar dig.

Innan man själv ger sig in och förhandlar alltför hårt bör man också tänka igenom hur viktig den förmån man skulle vilja ha egentligen är.
– Arbetsgivaren vill så klart gärna ha dig i sitt team, men inte till vilket pris som helst, och inte om det kräver massor av speciallösningar. Att tro att du ska få igenom förmåner som kräver sådana insatser är inte särskilt realistiskt.

Rent generellt kan också sägas att privata arbetsgivare ofta är mer benägna att diskutera förmåner än vad offentliga är, och att du har en högre chans att kunna förhandla dig till specialförmåner om du har någon form av specialistkompetens som är mycket eftertraktad, men oavsett vilka förmåner du lyckas förhandla dig till ska du vara noga med att de regleras i anställningsavtalet.

– Läs igenom det mycket noga, och ring gärna oss och be om en second opinion. Då kan vi uppmärksamma dig på om något verkar konstigt eller inte gynnar dig i den situation du befinner dig i nu. En tumregel är också att man riskerar att bli förmånsbeskattad om du har en privat nytta av förmånen. 

Vanliga löneförmåner
/ Kollektivtrafikkort.
/ Tjänstepension.
/ Friskvårdsbidrag.
/ Hushållsnära tjänster.

Förmåner att fundera ett varv extra över
De här förmånerna kan vara jättebra, men de kan också missgynna dig, beroende på vilken livssituation du befinner dig i och vilken lönenivå du har. Tala gärna med Akavia om du känner dig osäker:

/ Löneväxling till högre pensionsavsättningar eftersom en för låg lön nu kan sänka den allmänna pensionen.
/ Aktier och optioner. Vad händer med dem om du avslutar din anställning?
/ Fler semesterdagar. Hinner du ens ta ut de semesterdagar du redan har?

Publicerad